post

Бившият изпълнителен директор на Barclay’s Антъни Дженкис предупреди банковата индустрия за приближаващ се “Kodak момент” заради ръста на финтех сегмента. Решението е за банките е да приемат и навлязат във финтех сектора, казва Дженкис, пред телевизия CNBC.

“Виждаме възможността, но не задължително и гаранция, за наличието на “Kodak момент”, където банките все повече стават ненужни за клиентите”, коментира Дженкис. Терминът произлиза от краха на Kodak след навлизането на дигиталните фотоапарати, които компанията подцени. Използвано е нейно рекламно послание, което беше насочено, към увековечаването на значими моменти чрез снимки.

Според Дженкинс в момента има голяма еуфория покрай криптовалутите и финансовите технологии. Развитието на изкуствения интелект също напредва, което отваря нови хоризонти пред финтех индустрията. Чрез него тя ще може да създаде по-сложни и интерактивни услуги и ще променят банковата индустрия като цяло. Blockchain технологията също навлиза във все повече банкови решения.

“Това са само отпечатъците на това, което ще се случи. С развитието и усъвършенстването на тези технологии, можем да си представим пълна промяна в банковата система в свят, в който банките не съществуват в сегашния си вид”, смята Дженкис. В момента той ръководи основаната от него компания 10X Banking.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.