post

Еуфорията около възхода на стойността на Bitcoin може да доведе до непремерени и неразумни рискове. Затова хората трябва да внимават при инвестиции с bitcoin, предупреждава изпълнителният директор за стратегиите и конкуренцията на британската Служба за финансово поведение (FCA) Крис Уолард, съобщава CrtyptocoinNews.

Миналата седмица стойността на един Bitcoin прехвърли 3000 долара. Това изглежда чудесно и много атрактивно за кандидат-купувачите. FCA обаче отбелязва, че историята на Bitcoin е пълна с подобни резки пикове и спадове. Уолрад допълва, че през юни миналата година стойността на Bitcoin е била една трета от сегашната.

“Не забраняваме на регулираните фирми да търгуват с дигитални валути нито забраняваме на банките да предлагат банкови услуги на фирми, които използват blockchain технологията. Не казвам, че виждаме дигиталните валути като нещо лошо, но трябва да сме внимателни с тях”, коментира Уолрад.

Едно от основните му притеснения е липсата на защита за потребителите от злоупотреби, както и липсата на регулация. Много от потребителите и инвеститорите са начинаещи във финансовата търговия и могат да бъдат лесно подлъгани или да останат с впечатлението, че се ползват със същите предимства и защити като при традиционните финансови инструменти.

FCA е известна като една от най-отворените към финансовите технологии институции. Тя дава лицензи на множество компании и окуражава използването на blockchain, като е сред причините Лондон да бъде предпочитана дестинация за финтех компаниите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.