post

Потребителите на Facebook Messenger във Великобритания вече също могат да използват чат приложението, за да си изпращат пари, съобщава Bloomgerg. Функцията вече е активна, около две години след като първоначално беше въведена в САЩ.

За да могат да използват услугата, потребителите първо ще трябва да свържат кредитна или дебитна карта с профила си. Facebook активира функцията поетапно в рамките на следващите няколко седмици. Това е и първият по-голям тест за услугата извън рамките на САЩ. Постепенно тя може да започне да навлиза и в други държави.

Анализът на Facebook показва, че потребителите в САЩ обикновено си превеждат малки суми, под 50 долара. Обикновено услугата се използва по време на социални събирания и поводи, казва още компанията. В САЩ тя не взима такса за преводите, като се очаква да запази същата философия и за услугата във Великобритания.

Услугата ще се конкурира с други платформи в самия Messenger. TransferWise и PayPal например имат ботове за Messenger, които позволяват на потребителите да си изпращат пари през платформата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.