post

PayPal е в магазините на Xbox One и PS4 от първия ден, но потребителите на Nintendo до сега нямаха възможността да пазаруват с услугата. Това обаче се промени, тъй като Nintendo обяви, че собствениците на Switch вече могат да плащат за игри с PayPal директно на електронната поща на конзолата, или в уеб магазина. Тези, които притежават Wii U и 3DS, все още не могат да се възползват от опцията директно от своите устройства, но могат да пазаруват, чррез платежната услуга в онлайн магазина на компанията.

PayPal зарадва първо геймърите в Япония, но вече се разпространява и в останалите региони, като Северна Америка и Европа. Платежната система изпълнява обещанието на Nintendo да направи превключването между конзолите й лесно, тъй като е почти универсално достъпна. Това е и подготовка за стартирането на платената мултиплейър система за 4 долара на месец, или 20 годишно, а както вече споменахме, собствениците на Wii и 3DS все още нямат опцията PayPal в своите магазиин, но могат да я използват за купуване на игри в сайта на компанията.

PayPal разширява услугите си, след като наскоро сключи сделки с Apple Pay, Samsung Pay и Skype, а през последния месец се появиха слухове, че Amazon, която реализира продажби за 135 милиарда миналата година, може да стартира конкурентна услуга.

Nintendo все още има дълъг списък със задачи за изпълнение, тъй като планира да стартира и приложения като Netflix, а все още не разполага дори с You Tube.

Leave a Reply

Your email address will not be published.