post

Bitcoin засега спокойно държи лидерството при криптовалутите, но това може би няма да е така още дълго време. Един от водещите американски банкери заяви категорична подкрепа за критповалутата Ethereum в битката ѝ за лидерството с Bitcoin, съобщава CoinTelegraph.

Ethereum се радва на значително по-голяма подкрепа от множество банки и технологични компании. Те смятат, че тази криптовалута има по-добра технология и структура, като няма да страда от някои от недостатъците на Bitcoin. На това мнение е и Майк Макговърн, който е ръководител на отдела за услуги за инвеститори и финтех предложения в Brown Brothers Harriman & Co. Това е една от най-старите частни американски банки.

Банката е и сред най-старите поддръжници на Ethereum, като инвестира в критповалутата от пет години насам. “Когато гледаме Bitcoin Blockchain в сравнение с Ethereum, няма съмнение, че Ethereum е по-добра. Не струва толкова много да се “копае” Ethereum, защото е нужно по-малко електричество спрямо Bitcoin. Освен това Ethereum не само е по-евтина спрямо Bitcoin, но е по-сигурна и има повече приложения извън финансовите транзакции, като може да се използва за виртуални акции, активи и др.”, коментира Макговърн.

Критповалутата успява да се справи и с нестабилността и несигурността на пазара. Подобно на Bitcoin тя имаше няколко периода на по-големи амплитуди на цените си, но задържа привържениците си. Някои компании като MGT Capital дори вече официално инвестират в хардуер за “копаене” на Ethereum за печалба. Заедно със силната поддръжка от банките, Ethereum има големи шансове да се превърне в сериозен конкурент на Bitcoin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.