post

Неяснотата за бъдещето на криптовалутите в Южна Корея продължава. Въпреки това втората по големина банка в страната ще започне да приема и изпраща транзакции от и до борсите за обмен на криптовалути, съобщава CCN.

Новината идва на фона на решението на най-голямата финансова институция в страната, Kookmin Bank да спре да работи с борсите за криптовалути в края на януари т.г. Това създаде доста притеснения сред инвеститорите за бъдещето на криптовалутите в Южна Корея както и за възможността им да участват на пазара.

Shinhan Bank обаче решава да се възползва от това и обяви, че ще приема преводи от и за виртуални банкови сметки от борси за криптовалути. При това услугата влиза в сила от… края на януари т.г. Необходимо ще е обаче потребителите да имат регистрирана сметка с истинското си има в Shinhan Bank.

Новината се приема от инвеститорите като знак, че все пак правителството не готви пълна забрана на криптовалутите, каквито слухове има през последните седмици. Очакванията са, че вместо това през следващите месеци правителството ще представи и въведе поетапни регулации, които да защитават инвеститорите и бизнеса.

Leave a Reply

Your email address will not be published.