post

Джордан Белфорт, известен като “Вълкът от Уолстрийт”, обяви, че според него Bitcoin рано или късно ще се срине до нула, съобщава Coin Telegraph. Белфорт и преди е коментирал криптовалутата и има предимно отрицателно мнение за нея.

В интервю за предприемача Патрик Бет-Дейвид Белфорт казва, че според него Bitcoin не е измама, но се е изградила като “перфектна буря за манипулации”. Той определя хората, които подкрепят активно Bitcoin за “финансови анархисти”.

“Bitcoin беше създаден да бъде валута, но се използва като средство за инвестиции. Като валута, Bitcoin не е много по-полезен без значение дали струва 20 000 долара или 100 долара”, смята Белфорт.

Той критикува Олаф Карлсон-Уий, за когото твърди, че е продал всичките си “биткойни”, купил е Bitcoin Cash и е дал телевизионно интерв’, в което е обявил, че това е бъдещето, а класическият Bitcoin е мъртъв. Това е довело до рязък скок на цената на Bitcoin Cash и облагодетелстване на Карлсон-Уий, казва Белфорт.

Според Белфорт, Bitcoin e “вълк в овча кожа и може да достигне 50 000 долара преди неизбежно да се срине до нула”.  Той казва, че не е инвестирал в нито една криптовалута.

Leave a Reply

Your email address will not be published.