post

Всяко решение, преди старта на начинанието, може да повлияе върху неговия успех.

Когато си пълен с блестящи идеи, трябва само да намериш средства, за да инвестираш в тяхната реализация. Понякога това е доста трудно начинание, а възможностите са ограничени.

Банковите институции могат веднага да предложат решение, стига да сте готови да се възползвате от различните им предложения за теглене на кредит. Удачно ли е това, когато сте нови играчи в бизнеса, а и до колко можете да сте спокойни, ако поемете такъв риск?

Трябва да сте наясно, че всеки ход, който правите, преди реално да стартирате дейността си в избраната сфера, може да предреши успеха или провала ви, посочват от финансовия сайт Biznesipari.com.

Ето какви според тях са рисковете при стартиране на бизнес с кредит:

1. Оценка в перспектива

Ентусиазмът е заразителен, а вие нямате време да слушате песимистични прогнозни относно неясното бъдеще. Точно там е проблемът, който рано или късно ще ви застигне. Ако нямате представа какво бъдеще ви очаква, вие сте обречени на загуба. Едно от предимствата на успешния предприемач, е да умее да прави няколко крачки пред другите. Дори, когато греши, той трябва да е запознат с последствията и развръзката, която го очаква.

В този ред на мисли, нали знаете, че бизнесът ви няма да носи плодове още през първата година. Този факт натежава значително, когато висим и с кредит към банката. Преценете добре потенциала си и дали този вариант е вашият.

2. Обезпечение на средствата

Не става дума за това, което банката ще поиска от вас – гаранция за връщането на средствата. Дори да разчитате само на поръчител при тегленето на кредита, за вас ще е далеч по-спокойно, ако имате някаква сигурност, че владеете положението.

Няма нищо лошо в това да разчитате на помощ от банката, стига да имате странични средства, с които да покривате дупките в бюджета, които биха могли да се отворят по всяко време. Има събития, които не могат да се предвидят, въпреки че сега не сте склонни да се замисляте за тях.

3. Уловката гратисен период без лихва

Професионалните съвети гласят, че всеки кредит с бонус, съдържа някаква уловка. Това няма да го научите в банката, разбира се, затова разчитайте на финансисти и юристи, които да ви насочат коректно и да ви обяснят подробно рисковете. Ако се изкушите от гратисния период без лихва, то поне да бъде с ясното съзнание, че ви очаква плащане на по-късен етап. Не се заблуждавайте, всичко е включено във вашия погасителен план и това не се губи по никакъв начин.

Ориентирайте се към кредити, които обявяват месечната си лихва и главницата – разчитайте на равни вноски за целия срок на погасяване.

Leave a Reply

Your email address will not be published.