post

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги обяви, че институцията няма правомощия да регулира криптовалути. Драги казва още, че ЕЦБ не е обсъждала какви могат да са последствията от навлизането на криптовалутите, съобщава CryptoCoinsNews.

Според Драги все още не е нужно да се води подобен дебат. Ако това се наложи, той казва, че ЕЦБ ще подходи както с останалите финансови иновации. Ще се обърне внимание на мащаба на технологията, нейното потребление и влияние върху икономиката на Европейския съюз.

Драги смята, че в момента ЕЦБ няма правомощия да забрани или наложи ограничения на криптовалутите. Той казва, че най-голямото притеснение на ЕЦБ за криптовалутите и финансовите технологии е тяхната киберсигурност.

Това обаче ще е грижа за Европейската агенция по киберсигурност, която Европейската комисия ще създаде. В нейните задължения е записано, че тя ще трябва да подсили службите за сигурност в работата им с информационни системи, проследяване на плащания онлайн, включително и чрез криптовалути.

Leave a Reply

Your email address will not be published.