post

Популярността на криптовалутите продължава да расте. Те привличат вниманието на все повече инвеститори, а според някои анализатори вече има и признаци, че дигиталните валути може да се отразят на фондовите пазари, съобщава CoinTelegraph.

Атрактивността на криптовалутите в момента е по-голяма дори от тази на златото. Bloomberg коментира, че ръстът в цената златото е твърде малък и идва твърде късно на фона на геополитическата ситуация. Появяват се и първите коментари, че то може би губи статуса си на сигурно място за пренасочване на активи за сметка на криптовалутите, които въпреки големите амплитуди в цените си вече запазват сравнително високо ниво.

Изчисленията са, че през последните 10 седмици над $30 млрд. са изтеглени от фондовите пазари и са пренасочени към други инвестиционни опции. На фона на всичко това идва и новината от руската агенция Тасс, която съобщава, че фондовата борса в Москва работи по инфраструктура за въвеждане на търговия с криптовалути.

Московската борса е най-голямата в Русия и работи с най-голям набор от инвестиционни възможности. Тя е и операторът на държавните ценни книжа. За сега няма срок, в който тя ще започне работа и с криптовалути. Тя ще е и сред първите класически борси, които приемат виртуалните пари, което изглежда е и сред решенията фондовите пазари да не бъдат изтласкани на заден план, ако криптовалутите продължат да набират популярност.

Leave a Reply

Your email address will not be published.