Добре дошли в първия български уебсайт, посветен на финансовите технологии (fintech), електронните разплащания и други алтернативни платежни системи.

През последните години станахме свидетели на истински бум в сегмента на платежните услуги. Онлайн платформи като PayPal вече отдавна не са новост, а са се превърнали в стандарт за разплащания, улеснявайки живота на мнозина. Днес идва времето на мобилните разплащания, използващи безконтактни технологии като NFC, мобилни приложения или просто кратки съобщения (SMS).

Днес вече наблюдаваме първите държави, които са на път да се откажат от използването на пари в брой. Нови форми на виртуална валута (криптовалута) като биткоин (bitcoin) също поставят редица въпросителни пред бъдещето на разплащанията, а технологията блокчейн (blockchain), на която се основават, вече се разглежда от банки, корпорации и правителства като нов инструмент за оторизация.

Сегментът на финансовите технологии ще се развива все по-динамично през следващите години и по всичко личи, че ни очакват изключително интересни времена. Във FinTech ще се информирате своевременно за развитието на този бързо развиващ се сегмент, за технологиите и регулациите, както и мнението и позициите на участниците в него.