post

Днес криптовалутата Bitcoin се разделя на две. Новата версия ще се казва Bitcoin Cash, която може да се отрази сериозно на основния Bitcoin и неговата инфраструктура, отбелязва CoinDesk.

В 15:20 ч. българско време на 1-ви август Bitcoin Cash трябва да започне официалното си съществуване. Тогава “басейнът” ViaBTC ще предложи на потребителите си да използват новия клиент Bitcoin ABC, който ще започне генерирането на Bitcoin cash (BCC).

Основната разлика при BBC е по-големият размер на всеки блок (8МВ), както и премахването на кода Segregated Witness, който причини дебата и ще е неделима част от основния Bitcoin от края на август т.г.

Ако по-малко от 16% от сегашните ресурси за генериране на Bitcoin хашове се пренасочат към BCC, това ще се отрази слабо на основния Bitcoin и генерирането на 1 блок ще отнема малко повече от 10 минути. Ако между 17% и 50% от ресурсите преминат към BBC, тогава един блок в стандартния Bitcoin ще се генерира между 12 мин. и 20 мин. Ако над 50% преминат към BCC, тогава времето за генериране ще прехвърли 20 мин.

Очакванията обаче са доста малък процент от ресурсите да преминат към BCC, така че най-вероятно няма да има особени проблеми за инфраструктурата. Не може да се предвиди какво точно ще се случи, защото се очаква хората постоянно да прехвърлят ресурсите си от единия Bitcoin към другия в зависимост, кой е по-изгоден към дадения момент. В началото Bitcoin Cash ще е по-лесен за генериране, но това ще продължи по-малко от месец.

Всеки, който в момента има Bitcoin, ще получи същото количество и под формата на Bitcoin Cash. Важно е потребителят да има портфейл, който поддържа новата криптовалута, тъй като не всички предлагат това. Общият брой привърженици на BCC в момента е малък, но той много бързо може да се увеличи, ако новата валута тръгне добре. Тъй като обаче няма официални източници, ще отнеме време докато разделението на двете криптовалути се потвърди.

Leave a Reply

Your email address will not be published.