post

В днешната информационна ера всеки успешен бизнес се нуждае от уебсайт – дори и най-малкият. Но добре изглеждащият сайт не е нужно да струва хиляди левове. С подходящите инструменти и основни съвети, дори човекът без опит може да създаде чудесен уебсайт.

За да си направите сайт, първо трябва да има къде да го разположите – така нареченият хостинг. Трябва ви и домейн име, с което хората ще намират сайта ви. Има стотици варианти за хостинг и домейни, от вас зависи да намерите този, който отговаря на нуждите ви.

Щом имате хостинг и домейн, време е да се залавяте за същинската работа. Най-добрият вариант е да заложите на система като WordPress, която предлага страхотен дизайн и лесно управление на съдържанието. Системата позволява да променяте лесно изгледа на сайта и да обновявате съдържанието му (като текст, снимки и т.н.), без да е нужно да се тревожите за код или най-новите практики в дизайна.

Няма правила що се отнася до уебдизайна, всичко може да е вървежно. Най-добрите сайтове обаче споделят общи практики. Избягвайте чести грешки и се придържайте към чистия и семпъл дизайн. Ако искате потребителите да разглеждат сайта ви, трябва да ги улесните. Направете менютата ясни и страниците лесни за намиране в сайта ви. Не забравяйте, че съдържанието е от значение. Това може да изглежда очевидно, но е наистина важно. Използвайте изображения, за да направите сайта по-привлекателен.

Още информация за това как да създадете собствен сайт бързо и лесно може да прочетете в безплатното ни ръководство, с чиято помощ в 3 стъпки ще имате сайт за по-малко от час.

WordPress е много добре оптимизирана система, което е чудесна новина за вашите SEO начинания. Колкото по-добре е оптимизиран сайтът ви, толкова по-добре ще се класира в резултатите от търсенията в Google. Може да смятате, че това не е важно за малкия бизнес, но всъщност е чудесен начин да увеличите органичния си трафик.

И накрая, но не на последно място по важност е така нареченият адаптивен дизайн. Това означава сайтът ви да се вижда добре както на компютъра ви, така и на телефона, таблета и други преносими устройства. Добрата новина е, че системите като WordPress отдавна са въвели практика дизайните да са адаптивни по подразбиране, така че тук също няма нужда да пишете и един ред код.

Leave a Reply

Your email address will not be published.