post

Китай изпреварва Индия и Великобритания и е лидер по навлизане на финтех услуги на територията си. Това показва доклад на компанията Ernst & Young (EY), цитиран от Global Times.

Според EY индекса на навлизане на финтех в Китай е 69%. В него са включени критерии като активност на потребителите в различни райони, действия като парични трансфери, плащания, застраховки, заеми и др.

На второ място е Индия, която има 52%, следвана от Великобритания с 42%. Средно глобалният индекс е 33%. Това е с два пъти повече спрямо две години по-рано.

“Ефикасните и удобни мобилни парични трансфери и плащания, особено по бреговите райони, се превърнаха в нов щрих от образа на Китай. Те са най-широкоразпространената финтех услуга и вече са дълбоко интегрирани в ежедневието на хората”, коментира Джак Чан, управляващ партньор на EY.

Освен това китайските потребители са по-активни и в други сфери на финтех. Те използват повече финтех услуги за депозити, инвестиции и управление на активи.

Според EY финтех индустрията ще продължи да отбелязва ръст. Компанията прогнозира, че глобалният индекс ще достигне 52%, като се очакват големи ръстове в Южна Африка, Мексико и Сингапур.

Leave a Reply

Your email address will not be published.