post

Китай забранява на компаниите и потребителите да набират финансиране чрез популярните Initial Coin Offerings (ICO) на територията на страната, съобщава CNBC. Освен това ще започнат проверки на 60 от големите ICO платформи.

Според решение на местните институции, ICO са неразрешен инструмент за финансиране, който може да се използва за финансови измами. Ще се забранят всякакви форми на набиране на финансиране чрез ICO и чрез други криптовалути.

Общо седем комисии и администрации, както и централната банка, са с обща позиция по темата. Забраната задължава банките и финансовите институции също да не извършват каквито и да е дейности, свързани с ICO.

Индивидуалните потребители и компаниите, които вече са набрали финансиране чрез този метод, ще трябва да го върнат. Забраната остава в сила докато не се подобри управлението на дигиталните платформи и не се гарантират интересите и сигурността на инвеститорите.

Според данни на Reuters от местни медии, китайските компании и потребители са набрали над $400 млн. финансиране чрез ICO само през тази година. Тези пари ще трябва да бъдат върнати. Платформите за ICO пък ще бъдат проверени, за да е сигурно, че не е имало злоупотреби. Част от тях вече са обявили, че спират дейността си напълно.

Leave a Reply

Your email address will not be published.