post

Лондонската финтех компания Glint представи официално своята услуга. Тя ще представлява платформа, която ще позволи на клиентите ѝ да съхраняват парите си в злато, съобщава TechCrunch.

Платформата на Glint включва сметка за няколко валути, приложение и карта. Първоначално се поддържат само британски лири и злато, като постепенно ще се добавят още валути. Glint обещава, че обменният курс ще е “реалният курс”. Самата карта на Glint е на MasterCard и се приема наравно с останалите.

Основната цел е златото да се превърне в своеобразна глобална валута. При регистрацията си, потребителят ще трябва да премине проверка за пране на пари и да зареди сметката си. След това може да избере дали да остави парите си в съответната валута или да и конвертира в злато. Когато плаща чрез картата или сметката, потребителят избира от коя валута в “портфейла” си да плати, включително и злато, като конвертирането се прави в реално време със съответния курс. Така, ако подбира моментите правилно, потребителят може да се окаже на печалба.

Glint вече е набрала 6.1 млн. лири финансиране, включително от NEC Capital Solutions и Tokyo Commodity Exhcange и Bray Capital. Компанията има истинско злато и когато потребител обмени парите си за злато, ще получава дял от него, като то се съхранява в Швейцария. При това положение обаче, клиентът ще плаща такса за съхранението.

Leave a Reply

Your email address will not be published.