post

Милиардерът Уорън Бъфет е сред инвеститорите, които гледат скептично на криптовалутите. В интервю за телевизия CNBC, той обяви, че според него криптовалутите ги очаква “лош край”.

“За криптовалутите като цяло мога почти със сигурност да кажа, че ще имат лош край… Всяка една от криптовалутите ще се срине през следващите пет години. Но все пак никога не бих подценил стойността на стотинка”, коментира Бъфет.

Същевременно Бъфет обяви, че не може да вземе позиция по търговията с bitcoin фючърси. “Защо бих казал нещо добро или лошо за нещо, за което не знам нищо”, казва той.

През миналата година Бъфет вече веднъж обяви, че според него Bitcoin е “истински балон”. “11 училища ще ми дойдат на гости в петък и въпросите ще са само за Bitcoin и няма да знам всичките отговори”, допълва той.

Бъфет не е единственото голямо име от Уол Стрийт с остра позиция против криптовалутата. През септември 2017 г. изпълнителният директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън определи криптовалутата като “измама, по-лоша и от луковиците на лалета”, която според Даймън ще доведе до смъртта на някого. В последствие Даймън смекчи леко позицията си, като заяви, че все още не вярва на Bitcoin, но съжалява, че го е определил като измама.

Leave a Reply

Your email address will not be published.