post

Спадът на водещите криптовалути продължи и във вторник. Това доведе до над $25 млрд. загуба на пазарната им капитализация от върха ѝ в средата на месеца, съобщава Cryptocoin News.

Тогава тя достигна $117 млрд. за всички критповалути. В началото на тази седмица обаче те влязоха в корекция и отчетоха сериозни спадове. Ситуацията се влоши след като в понеделник водещите борси Coinbase и GDAX спряха търгуването за известно време заради претоварване на инфраструктурата им. Това не позволи на инвеститорите да купуват по време спада.

Общо 92 от 100-те водещи криптовалути записаха спад. Най-голямо понижение отчете Ethereum – над 18.4%, следван от Ethereum Classic – 17.64%. Bitcoin пък следва под $40 млрд. капитализация, която възстанови в края на търговския ден. Спадът на Ethereum е над 40% от пика ѝ в средата на месеца.

Силната нестабилност породи допълнителни опасения за бъдещето на криптовалутите. Според коментатора Пи Ейч Мадуур историята показва, че при подобни корекции на пазара вероятността нещата да се оправят е по-голяма, отколкото да се влошат. “Може да действате сега, може да изчакате малко. Хубавото е, че всичко зависи от вас. Всички сме живи и здрави. Това, което днес се случи е, че някои новодошли и някои опитни инвеститори си взеха монети с намаление”, коментира Мадуур.

Leave a Reply

Your email address will not be published.