post

Лондон запазва позицията си като финтех столица на Европа въпреки Brexit. Това показват резултатите от проучване на агенцията Early Metrics, цитирано от CNBC.

Проучването включва 1500 финтех компании в Европа. Резултатите посочват, че първоначалният шок от Brexit се е отразил на Лондон. Въпреки това, индикациите са, че за сега градът ще запази финтех компаниите поне в близко бъдеще.

Според Early Metrics все още е твърде рано да се каже какво точно ще се случи с официализирането на излизането на Великобритания от Европейския съюз. Компаниите вече са започнали подготовка, като проучват как Brexit ще се отрази на възможностите им за набиране на финансиране, привличане и задържане на кадри и др.

Анализаторите все пак смятат, че Лондон ще продължи да е предпочитана дестинация заради доброто си разположение между САЩ и Европа, големият опит във финансовия сектор и успешните финтех стартъпи. Основното притеснение за компаниите и инвеститорите са евентуалните ограничения за набирането на работна ръка извън рамките на Великобритания, както и евентуалната загуба на директен достъп до европейските пазари и клиенти, ако не бъде постигната сделка след Brexit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.