post

Мексико обяви, че ICO (Initial Coin Offering) процедурите нарушават закона и предупреди, че криптовалутите са рискови инвестции, съобщава Reuters, цитирана от CryptoCoinsNews.

Освен това CNBV, регулаторът на борсите и ценните книжа в Мексико, не приема криптовалутите като легално разплащателно средство. Институциите казват още, че в някои случаи провеждането на ICO на територията на страната може да се окаже федерално престъпление.

Що се отнася до криптовалутите, препоръчва се с тях да се занимават само опитни инвеститори и то с повишено внимание заради опити за измама, казват още институциите. Правителството не приема bitcoin и криптовалутите като платежно средство, защото не са регулирани от централна банка.

Междувременно в мексиканския парламент е внесен за обсъждане проектозакон за регулиране не на криптовалутите, а на фирмите, които ги използват. Проектът е все още доста базов, без особено много детайли, но предвижда тези компании да бъдат регулирани от централната банка.

Институциите се притесняват от използването на криптовалутите за незаконни дейности като пране на пари и финансиране на тероризъм. Страната не предвижда пълна забрана на криптовалутите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.