post

Финтех секторът има нов хит през тази година. Това са т.нар. Initial Coin Offerings (ICO), които чупят рекордите, съобщава VentureBeat.

През тази година компаниите по света са събрали 1.366 млрд. долара финансиране чрез ICO, показват данни на Coindesk. За сравнение, за периода 2014 г. – до края на 2016 г. ICO-тата са събрали общи 295 млн. долара.

За сега този този метод за финансиране чрез използване на blockchain остава сравнително малък спрямо традиционните. Американската Национална асоциация на рисковите капитали съобщава, че през второто тримесечие на годината стартъпите в САЩ са получили финансирания за общо 21.8 млрд. долара във всички индустрии.

Въпреки това ICO финансиранията бележат стабилен ръст и увеличаване на интереса. Те вече имат мултимилионни сделки. Най-голямата за тази година до момента е на Tezos – 232 млн. долара. Bancor генерира по същия начин 153 млн. долара.

Една от причините ICO финансиранията все още да не толкова масови е законът. Те попадат в сравнително неясна част от закона, като хем има някаква форма на регулация, хем по-скоро няма. Това обаче вече постепенно се променя. Американската Комисия по ценни книжа и борси наскоро излезе с решение, че продажбата на токени, каквото реално представляват ICO-тата, е продажба на активи и следователно подлежи на съответните правила и регулации. Това трябва да увеличи доверието на инвеститорите към ICO-тата и съответно тяхното участие.

Leave a Reply

Your email address will not be published.