post

Вчера PayPal обяви, че повече от 2 милиона търговци на дребно в САЩ ще започнат да приемат онлайн плащания от peer-to-peer платформата Venmo, собственост на гиганта. Така потребителите с профил във Venmo ще могат да плащат в приложения като Forever 21, Foot Locker и Luiulemon още тази седмица.

С добавянето на Venmo в процеса на плащане на тези приложения, клиентите на услугата ще могат да използват салдото си, както и свързаните карти и банкови сметки, за да пазаруват в мобилните сайтове на почти всички търговци, които приемат плащания чрез PayPal. Peer-to-peer приложението ще се покаже като опция при извършване на трансакцията, подобно на PayPal и останалите мобилни портфейли.

Venmo от самото начало е нашата визия и ще ви позволим да го използвате за всичко, което искате да закупите“ каза в интервю Бен Милс, ръководител на продукцията във Venmo.

За услугата приложението ще начислява такса за обработка на плащанията от търговците, а лекотата на използването му, според Милс ще увеличи продажбите им.

Другата актуализация, която се беше обявена за пръв път през лятото, ще позволи на потребителите да прехвърлят салдото от приложението в банковата си сметка незабавно с такса за трансфера от 25 цента. В момента тези трансакции са безплатни, но отнемат до 24 часа.

PayPal се опитва да укрепи позициите на Venmo на пазара на peer-to-peer платформи след пускането на Zelle и предстоящата премиера на Apple Pay Cash, но главният изпълнителен директор на компанията, Дан Шулман заяви, че не смята, че услугата на Apple ще навреди на Venmo, позовавайки се на разпространеността й в платформите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.