post

Израелската Bank Hapoalim, която е най-голямата банка в страната, ще използва blockchain технология, за да издава банкови гаранции. За целта банката ще си партнира с Microsoft, съобщава The Times of Israel.

Целта на новата услуга е да улесни и ускори издаването на банкови гаранции и сходни финансови договори. Освен това банката смята, че новата процедура ще увеличи и доверието на клиентите в банковите гаранции като цяло.

Техническата част ще се реализира от Microsoft. Компанията ще направи необходимия софтуер, който ще използва платформата Azure. Паралелно с това Bank Hapoalim работи заедно с Централната банка на Израел и институциите, за да се направят необходимите промени в закона, които да позволят използването на услугата.

Microsoft изтъква, че Azure вече поддържа множество blockchain технологии. За компанията това е още една стъпка в развитието на нейната платформа и желанието ѝ да бъде една от водещите сред доставчиците на облачни услуги. Microsoft очаква, че интересът от банките към blockchain технологиите тепърва ще се увеличава.

Leave a Reply

Your email address will not be published.