post

Bitcoin има още един конкурент. Най-голямата банка в Япония обяви, че пуска своя криптовалута, съобщава CryptocoinsNews. Валутата се казва MUFG Coin и според The Bank of Tokyo-Mitsubishi (MUFG) тя ще е по-добра от Bitcoin.

MUFG Coin също разчита на blockchain технология. Виртуалната валута обаче е с фиксиран курс и една монета е равна на една йена. Клиентите на банката ще могат да теглят средствата от сметките си чрез приложение за смартфони, което ще може да ги конвертира във виртуалната валута.

През пролетта на следващата година MUFG ще пусне и банкомати, от които клиентите ще могат да теглят пари от сметката и да ги обръщат във виртуални монети в смартфона или да обръщат MUFG монети в йени. Освен това банката се надява MUFG Coin да се хареса и на други банки и да се използва от тях.

Mizuho, един от основните конкуренти на MUFG, обаче вече разработва своя криптовалута, при това в сътрудничество с IBM Japan. И при нея една виртуална монета ще струва колкото една йена и ще е базирана на blockchain. Валутата за сега се казва J-Coin с планове да се пусне през 2020 г. преди Олимпийските игри в Токио.

Leave a Reply

Your email address will not be published.