post

Тъй като биткойн се търгува по всяко време, инвеститорите работят, независимо от всичко, за да се възползват максимално. За тези от тях обаче, които искат да използват своите инвестиции, възможностите са ограничени до малък брой големи компании, които поддържат трансакции с криптовалута към момента.

Именно заради това London Block Exchange (LBX) стартира новата си дебитна карта Visa, която ще позволи на потребителите да изразходват биткойн и други криптовалути навсякъде в Обединеното кралство.

LBX твърди, че Dragoncard, която ще се появи през следавщите седмици, е първата, която позволява на инвеститорите незабавно да конвертират своите валути Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin и Monero в лири стерлинги. Платформата и приложението за смартфони са придружени от същите системи, които поддържат банковата система в Обединеното кралство и са временно одобрени от FCA.

Когато тя се използва на High Street, клиентите ще бъдат таксувани с 0.55 такса за конвертирането на криптовалутите в паунди и долари. Освен това Dragoncard идва и с еднократна такса от 20 лири и такси за теглене от банкомат. Предварителните регистрации за нея вече са отворени, но институционалните инвеститори ще бъдат приемани само с покани.

Bitcoin трансакциите по подразбиране не са бързи. Те отнемат няколко минути, което накара експертите да ги сметнат за неподходящ начин за плащане. LBX обаче се справя сама с конвертирането, което й позволява да скъси срока за трансакциите и да улесни потребителите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.