post

Когато става въпрос за безконтактни плащания, няма начин да не си помислите за Apple Pay. Базираната във Великобритания компания Juniper Research публикува ново проучване, което показва, че базата потребители на Apple Pay почти е удвоила своя брой и ще достигне 86 милиона до края на тази година.

Всъщност Android Pay и Samsung Pay също отбелязват ръст по този показател, но услугата на гиганта от Купертино доминира на пазара на безконтактни плащания и анализаторите предвиждат, че това ще продължи през следващите четири години.

Juniper Reasearch изчислява, че броят клиенти, които използват тези мобилни системи за плащане, ще надхвърли 100 милиона още през първата половина на 2017 година, а според проучването общият пазарен дял на Apple, Samsung и Google се е увеличил от 20% през 2015 година, до 41% през 2016 година, като процент от общия брой ползватели на безконтактните мобилни плащания.

Според прогнозата на компанията, този брой ще се увеличи до 56% до 2021 година, като потребителската база на водещата тройка ще надвиши 500 милиона, а от се Pay Pal очаква бързото разгръщане на портфейл от безконтактни плащания и лоялни решения, които ще й позволят да се конкурира ефективно с лидерите за пазарен дял.

Leave a Reply

Your email address will not be published.