post

Интересът към P2P инвестициите в Европа и стойността на оборотите в сектора продължават да нарастват. Ръстът на континента (без Великобритания) за 2017 година например е 63%, сравнено с 2016 година. Нивата на доходност в P2P, сравнено с традиционните инвестиции, като например в недвижимо имущество, са двойни и дори тройни. Стандартният банков депозит носи по-малко от един процент възвръщаемост, докато средната годишна доходност в iuvo от своя страна за 2018 г е 9.2%.

От момента на основаването на iuvo през 2016 година до днес доверието към платформата е нараснало многократно и днес вече може да се похвалят с повече от 63М евро инвестиции, което е ръст от 406% спрямо същия период на миналата година.

В iuvo вече има повече от 12 000 инвеститори от 120 държави. Броят им през 2018 година преживя ръст от 286%, спрямо 2017 г. Средният депозит на платформата към днешна дата е 5000 евро, а 10% от инвеститорите в iuvo имат депозити в размер над 10 000 евро. От платформата споделят, че са изправени пред нови предизвикателства, като навлизането на нови европейски пазари, присъединяването на нови оригинатори, предлагането на различни типове кредити и прибавянето на разнообразни функционалности. Работият постоянно върху подобряването на цялостното клиентско преживяване в iuvo, свързано с методите на депозиране и инвестиране и с нивата на сигурност. Основен приоритет е платформата да продължава да бъде удобна за ползване и всичко да е персонализирано спрямо изискванията и очакванията на инвеститорите.

От компанията споделят още: “Основна наша мисия е популяризирането на P2P инвестирането, като по този начин се опитваме да осигурим алтернатива на закърнелите инвестиционни методи. Вярваме, че всеки може да осъществи печалба чрез инвестиране в P2P заеми и не можем да понесем мисълта, че има хора, които влагат трудно спечелените си спестявания в инвестиции без перспектива. В основата на ценностите ни е вярата, че секторът на финансовите технологии има потенциала да направи инвестирането по-приятно за всички и това категорично е подходът на бъдещето.”

Ако все още нямате регистрация в iuvo, може да го направите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published.