post

Cubic Transportation Systems получи договор за 574 милиона долара от Metropolitan Transportation Authority в Ню Йорк, за да приложи заместител на режима на плащане за транзитните системи в района. До края на годината 14 метростанции ще бъдат оборудвани с четци, които ще могат да си взаимодействат с вградените NFC чипове в смартфоните и да използват Apple Pay, Android Pay и Samsung Pay. През следващите 18 месеца, ще бъдат монтирани такива четци и на около 500 турникета и 600 автобуса, като те ще присъстват на всичките им врати, за да може да се намали времето за качване. След това двете градски железопътни системи – Long Island Rail Road и Metro Nord, също ще приемат плащания чрез този метод с помощта на приложението eTix. Цялата мрежа от метростанции и автобусни спирки ще бъда променена до края на 2020 година, а през 2023 година MetroCard ще спре да работи.

Cubic предоставя платежната инфраструктура и в лондонския транспорт, която позволява на потребителите да използват Android Pay, за да влизат и излизат от мрежата в района.

От създаването на MTA през 1904 година, хартиените билети и американската валута се използваха за транспорта, а от 1953 година насам, пътниците трябваше да купуват жетони, за да се качат в превозните средства. Това продължи до 1997 година, когато беше въведена MetroCard и хората започнаха да употребяват магнитни карти. Пилотната й подмяна беше тествана още през 2006 година, когато безконтактните дебитни и кредитни карти навлюзоха в САЩ, но от тогава нищо не се промени. Автобусите и влаковете на агенцията обслужват над 8.5 милиона пътници в работните дни, като последните данни за това датират от 2015 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published.