post

Мобилните разплащания и финансовите технологии ще бъдат във фокуса на предстоящия Световен мобилен конгрес в Барселона. Събитието, което традиционно събира телеком и онлайн индустрията в испанския град, ще се проведе от 27 февруари до в март. През последните години то поставя все по-силен акцент върху fintech сегмента, а водещи играчи като PayPal и Square го използват за да анонсират новите си услуги.

Още през първия конферентен ден, в рамките на сесията The Innovate to Lead гостите ще могат да се запознаят с новите финансови продукти, създадени от мобилните оператори и технологичните стартъпи през последните месеци, както и с начина, по който те предстои да променят финансовата индустрия. Новите екосистеми, изграждащи се около fintech платформите, също ще бъдат във фокуса на дискусията.

Ден по-късно – на 28 февруари – ще се проведе и сесия, посветена на десетгодишното развитие на мобилните разплащания, както и промените в регулацията на бранша. По-късно през същия ден развитието на fintech сегмента ще бъде дискутирано и по време на събитие на Connected Women, посветено на технологичните решения за постигане на равенство между половете.

Очаквайте повече информация по време на самия мобилен конгрес от кореспондента на Fintech.bg на събитието.

Leave a Reply

Your email address will not be published.