post

Оксфордският университет ще предлага онлайн курс по финтех, съобщава BusineessInsider. Курсът е насочен към хората, които тепърва навлизат в този сегмент и искат да се запознаят с основите.

Университетът смята, че курсът ще е подходящ и за бизнес ръководители, които да научат повече за финансовите технологии и да могат по-лесно да преценяват кои от тях са подходящи за бизнеса им. Курсът е разработен на базата на досегашния опит на експерти на Оксфорд, които са разработвали финансови технологии, както и са преподавали такива и са работили с финтех компании.

Курсът е с продължителност 10 седмици и струва 2500 лири. Той покрива развитието и влиянието на финтех в серия сегменти като финансови пазари, валути, пари, инфраструктура. Разглежда още криптовалути, изкуствен интелект, структурата на финансовите системи и как финансовите технологии ги променят.

Целта му е да покаже какво е постигнато до сега в тази индустрия и да даде необходимите познания на учащите да могат да се подготвят по-добре и за бъдещото развитие на технологиите. В курса участват над 60 лидери от финтех индустрията, представители на компании като Ripple, Prosper Marketplace, ClearBank и др.

Курсът започва на 9-ти октомври т.г. Първоначално ще е изцяло онлайн, но не се изключва вариант по-натам да бъде включен и в традиционните курсове.

Leave a Reply

Your email address will not be published.