post

Пазарът на криптовалутата Dogecoin прехвърли 1 млрд. долара и дори доближава 2 млрд. след огромен скок през последните дни. Шеговитата криптовалута има ръст от над 400% за последния месец, съобщава CoinDesk.

Тя беше популярна през 2014 покрай “мийма” Doge. След това се позагуби. Сега обаче, заради големия ръст на Bitcoin, интересът постепенно се прехвърля и към т.нар. алтернативни криптовалути.

Това се случва в следствие на желанието на потенциални инвеститори да накупят по-евтино алтернативни виртуални валути, които да увеличат популярността и цената си. Цената на Dogecoin все още е доста ниска – 0.01 долара. Това е така заради огромният брой виртуални Dogecoin, Които са в циркулация – над 112 млрд.

Основателят на Dogecoin Джаксън Палмър обаче не е доволен. Той коментира, че фокусът при криптовалутите се е изместил от самата технология към потенциала за печалба. Той напуска екипа на Dogecoin още през 2015 г.

Ръстът на Dogecoin започва още през май 2017 г. През последния месец обаче той става лавинообразен. Сегашният екип коментира, че това е голяма отговорност и заради тази причина избягва да прави големи промени в софтуера и да поставя фокус над технологията.

Leave a Reply

Your email address will not be published.