post

Приложението Square Cash получи нови функции, които позволяват на потребителите да купуват и продават биткойни. За момента те са в бета версия и са достъпни само за ограничен брой клиенти, но бъдещите актуализации ще добавят поддръжката на трансакциите между приятели и членове на семейството.

Square Cash улеснява изпращането на суми между приятели, които след това могат да бъдат прехвърлени в банкови сметки, или използвани за нови преводи, но създателите му вече насочват вниманието си към популярната криптовалута. Така миналата седмица някои от потребителите забелязаха актуализация на приложението, която вече позволява покупката на биткойн. Тъй като интеграцията все още е в бета версия, функционалността й е ограничена, но позволява покупката и продажбата на криптовалута, както и следенето на ефективността й през последните дни, месеци или година. За да получат достъп до нея, потребителите трябва просто да прекарат пръст в горната част на заглавната страница.

Въпреки това главната функция на Square Cash – изпращане и получаване на преводи, все още не поддържа биткойн. В изявлението си компанията потвърди, че функцията е била активирана само за ограничен брой клиенти, който вероятно ще се разрастне, след като бъдат отстранени всички пречки и ще бъдат добавени още нови функционалности, както и поддръжка за други видове криптовалута. Това показва, че компанията е уверена в способността на биткойн да промени начина, по който хората извършват преводи и сделки. Ще се наложи да изчакаме, за да разберем дали и приложението за пари в брой и картата Visa също ще поддържат криптовалути. Ако това стане факт, картата ще се присъедини към нарастващия брой крипто дебитни карти, което ще направи изразходването на валутата толкова удобно, колкото и на традиционните пари.

Leave a Reply

Your email address will not be published.