post

Великобритания е сред водещите страни във финтех сектора. Тя е дом на множество компании и услугите се радват на сравнително голяма популярност. Въпреки това обаче финтех като термин остава слабо разпознаваем, показва проучване на The Telegraph.

Даните показват, че 67% от потребителите в страната използват безконтактно плащане поне веднъж в месеца. Въпреки това 80% не са чували думата fintech.

Разпознаваемостта на известните в сектора компании също е минимална. 70% казват, че не са чували за Atom Bank, Curve, Nutmeg. Вестникът припомня, че тези компании, особено Nutmeg и Funding Circle отделят сериозни средства за маркетинг.

Компаниите в бранша трябва да направят повече и за разпространението и познаването на услугите. Само 10% от потребителите казват, че използват поне една финтех услуга.

Попитани кои са им най-големите притеснения, 27% казват, че нямат доверие на киберсигурността за защитата на финансовите им данни. 18% се притесняват и за личните си данни.

Това означава, че fintech компаниите ще трябва да продължат усилията си във всеки аспект на дейността си. Те трябва да покажат достатъчно опит, високо ниво на защити и да информират добре потребителите за бранда си и за предимствата на този тип услуги. Дори и тогава обаче ще е въпрос на време докато хората свикнат и видят, че вече има достатъчно други потребители, които използват услугите и са договлни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.