post

Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) обяви старта на новата акселераторска програма на банката в сферата на финансовите технологии (fintech). Тя се нарича Elevator Lab и ще подкрепя стартиращи предприемачи в този перспективен и динамичен сегмент.

„В рамките на Elevator Lab ние търсим финтех стартъпи от Австрия и специално от Централна и Източна Европа, които вече са активни на пазара с техните първи продукти и услуги и имат подходящо финансиране. Целта ни е дългосрочно сътрудничество, с което да разширим собственото си портфолио от продукти и услуги. С дългогодишния си опит ние подкрепяме стартъпите, за да развиваме по-нататък техните идеи и иновации. В партньорството си в рамките на пилотния проект, ние като група можем да предложим на тези компании нашето ноухау, както и мрежата ни в Централна и Източна Европа, която включва 16.6 млн. клиенти“ – обясни целите на новия проект Йохан Щробл, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Банк Интернешънъл.

„Търсим финтех стартъпи, които да предлагат решения в сферата на банкирането за малки и средни предприятия, анализа на данни, RegTech, плащания и транзакции, офиса на бъдещето, както и технологии свързани с търговията с инвестиции. Селектираните стартъпи ще бъдат поканени във Виена за четири месеца за допълнителна разработка на техните идеи и концепции в сътрудничество с експерти от Райфайзен Банк Интернешънъл. Бюджетът ще надхвърля общо 200 000 евро“ – добави Михаел Хоелерер, пълномощен представител на банката, който, наред с други задължения, отговаря и за стратегията за дигитализация на групата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.