post

Финансовите регулатори на Хонконг и Австралия обявиха, че са подписали ново споразумение за сътрудничество. Чрез него те ще обменят опит и информация за развитието на финтех сегментите си. Освен това ще помагат и на финтех компании, които искат да работят в съответната юрисдикция, съобщава Reuters.

Споразумението идва само дни след като организацията ASIFMA критикува регулаторите в Азия за липсата на координация помежду им. Според организацията, която представлява множество банки и мениджъри на фондове, това създава ненужни усложнения и несигурност в сектора. От своя страна това води и до забавяне на финтех компаниите в района и спъва тяхното развитие.

“Споразумението за сътрудничество е голям пробив за процъфтяващия финтех сектор на Австралия и ще улесни влизането в този сегмент за иновативните австралийски компании”, коментира комисарят на австралийския регулатор Кати Армър.

Финтех компаниите от Хонконг също ще могат да се ползват с повече съдействие, ако искат да предлагат услугите си в Австралия. Бизнесът се надява, че това е само първата стъпка към по-широко сътрудничество между регулаторите в Азия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.