post

България е първата страна в региона, в която Mastercard представи последните си иновации в разплащателната индустрия. На провеждащия се днес и утре фестивал Webit компанията демонстрира пред българската публика и медии последното си поколение технологии за дигитални разплащания, включително и хуманоидния робот Pepper, оборудван с платформата за търговия Masterpass.

На демо щанда на Mastercard са представени и преносими разплащателни аксесоари (wearables) като пръстени и гривни, които демонстрират как благодарение на дигитализацията всяко свързано устройство може да се превърне в надеждна разплащателнa технология, осигуряваща ползи както за потребителите, така и за търговците.

„Откакто дигиталната революция коренно промени същността на търговията, потребителите искат да пазаруват и плащат по най-удобния спрямо нуждите им начин, да го правят от всяко устройство, което притежават и от всяко място, на което се намират. Mastercard помага на търговци от цял свят да съчетаят онлайн и офлайн търговията и да изградят силно присъствие във всички канали и устройства. Комбинирайки интелекта на Pepper със сигурността на дигиталните разплащания с Masterpass, ние демонстрираме как традиционната търговия лице в лице и роботиката в близко бъдеще ще подобрят търговската практика и ще повишат оперативната ефективност, предоставяйки персонализирани, мигновени и сигурни разплащания“, заяви Артур Туремка, генерален мениджър на Mastercard за Балканите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.