post

Руската Федерална агенция за техническа регулация и метеорология е започнала работа по разработка на стандартизиране на blockchain технологията и стандарти, съобщава CryptocoinsNews.

Агенцията е създала специална комисия, която да изпълни задачата. В съобщението си тя пише, че blockchain технологията се развива и навлиза активно в страната. Институцията я описва като дигитална платформа, която записва и потвърждава транзакциите по публичен и сигурен начин, като е базирана на децентрализирани решения.

Агенцията допълва, че първоначално blockchain е започнала като технология за криптовалутите, но вече намира приложения за най-различни цели по целия свят. Затова въвеждането на единни стандарти става важно, смята Росстандарт. Тя отбелязва, че Русия е сред членовете на ISO и макар да не участва в ISO/TC 307, който е първият стандарт в тази посока, тя казва, че страната е готова на общи действия.

Преди това обаче Русия иска да направи собствен стандарт. Като аргумент институцията казва, че иска да направи стандарти, които да помагат за бързата разработка и развитие на технологиите и те да бъдат приемани по-бързо и лесно от хората. Целта е да се изгради доверие към технологиите, които извършват подобни операции.

Leave a Reply

Your email address will not be published.