post

Вицепремиерът на Русия Игор Шувалов се обяви в подкрепа на идеята за създаването на държавна криптовалута. Шувалов е привърженик на идеята за “крипторубла”, заяви самият той в интервю за руската телевизия RBC.

Крипторубла означава създаването и прилагането на определени мерки за сигурност и защита на потребителите. Според Шувалов разговорите по тази тема са неизбежни. Той смята, че създаването на крипторубла трябва да се направи по начин, който да не застрашава националната икономика, а да я направи по-силна.

По време на интервюто той потвърждава и идеята на правителството да инвестира в сървъри за “копане” на криптовалути. По този начин самата държава ще има участие в сегмента и ще може да инвестира. Шувалов уточнява, че всички тези намерения са все още в много ранна фаза и нищо не е решено категорично.

Преди да се започнат действия, първо трябва да се подготвят съответните наредби, закони и регулация, казва още вицепремиерът. Въпреки това действията на руските власти изглеждат доста обнадеждаващи за бъдещето на криптовалутите, отбелязва CoinDesk. Доскоро позицията им по темата беше доста по-негативна, включително с предложения за затвор, при използване на алтернативни валути.

Leave a Reply

Your email address will not be published.