post

Американската Комисия за търговия на стокови фючърси издаде разрешение на първата федерално регулирана борса за криптовалути, съобщава Bloomberg. Тя се казва LedgerX LLC и ще работи под федерална регулация, което ще даде по-голяма сигурност на инвеститорите.

LedgerX ще е първата подобна платформа в САЩ. Тя ще позволи на инвеститорите да хеджират активи и да се предпазват от резките амплитуди в цените на криптовалутите като Bitcoin.

Освен това борсата ще предлага опции за залагане на отношението Bitcon-долар за от 1 до 6 месеца. Това ще са първите предлагани опции от LedgerX, което ще се случи от края на септември или началото на октомври т.г. Скоро след това ще бъдат добавени още дигитални валути, както и опции с още по-дълъг срок.

LedgerX има подкрепата на собственика на Google Alphabet чрез инвестиционното звено на холдинга. Целта на платформата е да даде същата функционалност и защита като другите фондови борси. Подобен ход се очаква да привлече още по-голям интерес към криптовалутите като цяло. Една от основните критики към дигиталните пари е именно липсата на защита на инвеститорите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.