post

Ръководителите на американските Комисии по фондови борси и ценни книжа (SEC) и за търговия с фючърси (CFTC) обявиха пред американския сенат, че нестабилността на цените на Bitcoin вече не ги изненадва, съобщава Coindesk.

“Нестабилността на Bitcoin не е чак толкова голяма, колкото е тази на други активи, например VIX Index (известен като “индекс на страха”, бел.ред.). Виждали сме екстремна волатилност в Bitcoin, но в нашия свят сме свикнали”, коментира Джей Кристофър Джанкарло, ръководител на CFTC.

“Не знам какво води тази нестабилност в Bitcoin и криптовалутите. Те не са свързани със суверенни валути, така че трябва да е нещо друго от това, което би променило долара. Това е едно от предизвикателствата пред нас. Изглежда, че има много нестабилност в сравнение със средствата, които се предполага, че искат да заменят”, коментира Джей Клейтън, ръководител на SEC. Той не изключва, че някой ден SEC може да разреши деривати, свързани с Bitcoin, но за сега това не стои на дневен ред.

Двамата съзнават и предимствата на криптовалутите. “Важно е да помним, че без Bitcoin нямаше да има и блокчейн технология”, коментира Джанкарло.

Като цяло двамата се опитаха да балансират позициите на регулаторите. Коментарите им пред Сената се приемат предимно като признак на успокояване. Новината се отрази и на цената на Bitcoin, която се повиши, но все още е под $8000.

Leave a Reply

Your email address will not be published.