post

Търговската международна банка на Египет (CIB) стартира Мрежа за незабавни плащания (IPN) чрез своите дигитални канали, сред които интернет и мобилно банкиране, както и приложението InstaPay на Egyptian Banks Company, в съответствие с инструкциите на Централната банка на Египет за цифровата трансформация на финансовия сектор и улесняване на дигиталните плащания.

През юни 2022 г. общата стойност на всички плащания през приложението достига почти 2.6 млрд. египетски лири, а броят на транзакциите се увеличава с 500%. Потребителите също нарастват значително – с 286%.

Мрежата за незабавни плащания (IPN) дава възможност за незабавно изпращане и получаване на средства между банките-членки през целия ден, използвайки подобрено потребителско изживяване и прехвърляне на средства между различни типове сметки, карти Meeza и мобилни портфейли.

„Мрежата за незабавни плащания (IPN) е уникален модел, който подкрепя усилията на банката да ускори дигиталната трансформация и да промени поведението на потребителите, насочвайки ги към иновациите“, каза Мохамед Фараг, заместник-главен оперативен директор на Търговската международна банка на Египет.

Банката също пусна ново измерение банкомати, предоставяйки на клиентите изцяло ново банково изживяване, в съответствие със стратегията на банката да пусне на пазара иновативни решения, които издигат изживяването на клиентите до нови нива на съвършенство. Модернизираните банкомати разполагат със сензорен екран, показващ менюта с формата на икони, които позволяват на потребителите да преглеждат и навигират всяка икона на екрана. С тази нова функция банкоматите предлагат безпроблемно банково изживяване с лесни за използване функции и опции, подобно на смартфоните, и спомагат за намаляване на времето, необходимо за извършване на транзакции. Банкоматите могат лесно да бъдат интегрирани в системите на банката поради бързото им програмиране.

Leave a Reply

Your email address will not be published.