post

Криптовалутите са нова технология, която става все по-популярна. Тя има предимства, но и недостатъци, които се използват от престъпници. Именно заради това ФБР иска допълнителни 21 млн. долара и 80 нови служители, които да разследват криптовалутите, съобщава CoinDesk.

Според изпълняващия длъжността директор на ФБР Андрю Макейб , дигиталните валути са предизвикателство, защото ограничават достъпа на агенцията до информация, дори когато тя има законно разрешение за достъп до нея. Все по-често на агенцията се налага да разследва наркотрафиканти, които прикриват средствата си именно чрез виртуални валути, казва Макейб.

Всичко това изисква повече финансови ресурси и капацитет, за да могат тези технологии да бърат разследвани бързо и ефективно. Освен това ФБР търси диалог технологични компании за обмяна на опит и да ги предупреди за рисковете.

Разработката на алтернативни технически методи е времеемък, скъп и несигурен процес, казва още агенцията. Постоянната промяна на технологиите също е предизвикателство и изисква допълнителни ресурси от ФБР, за да може да е в крак с тенденциите. Аргументите на агенцията вече са изложени пред Белия дом. ФБР иска средствата да са част бюджета ѝ за следващата фискална година. Все още има време обаче докато бъде взето окончателното решение.

Leave a Reply

Your email address will not be published.