post

Близо 10 финтех компании са изпратили предложения до американския Федерален резерв да използва blockchain технологии. Те даже имат конкретни идеи как по този начин Резервът може да ускори плащанията си, съобщава CoinTelegraph.

Сред вносителите на предложенията са компании като Ripple, Eccho, Hub Culture и др. Една от идеите е използване на технологии като RAIN (Real-time Asset Interchange Network) и RAIL (Real-time Asset Interchange Ledger), чрез които да се реализират глобални транзакции. Технологията ще използва и USI (Unique Synchronized Identity), за да свързва съществуващи банкови сметки с потенциал за най-малки такси и да намалява времето за преводите.

Kalypton Group Limited и Eccho предлагат цялостна платформа за обработка на преводите. Тяхното решение ще даде почти същите функции като blockchain, но без ограниченията ѝ. Ще има и допълнителен модул, който ще позволява надграждането и развитието на платформата с нови функции и технологии.

WingCash пък предлага Федералният резерв да използва криптовалута. За целта компанията предлага своя софтуерна платформа, която да е собственост на Федералния резерв. Чрез нея той ще може да издава собствена криптовалута или дигитални активи. Това може да се окаже и началото на дискутираната от много време Fedcoin дигитална валута. Сега пред Федералния резерв стои подробно разглеждане на предложенията и евентуалното избиране на някои от тях за реализиране.

Leave a Reply

Your email address will not be published.