post

Популярната стартираща финтех компания Personal Capital вече управлява активи на клиентите си за 4.9 млрд. долара. Това съобщава нейният изпълнителен директор Джей Шах в интервю за BusinessInsider.

Personal Capital предлага безплатна платформа, в която потребителите могат да въведат банковите си данни, инвестиционно портфолио и други сметки и да ги управляват от едно място. Системата предлага анализ на приходите, разходите, възможност за определяне на бюджети, следене на разходите и таксите, които се плащат.

За по-богатите потребители има и допълнителна услуга с финансови съвети от експерти на компанията. Тя е платена и има минимална стойност на активите за инвестиция от поне 200 000 долара. Колкото повече пари инвестира потребителят, толкова по-малки стават таксите.

Според Шах този бизнес модел доста се харесва на клиентите. Компанията има 1.5 млн. клиенти само на безплатната платформа. Шах не казва колко са клиентите на платената услуга, но казва, че общо активите на всички са за около 4.9 млрд. долара.

Целта на компанията е постепенно да мотивира все повече от безплатните потребители да преминат към платената услуга. “Знаем, че ще имаме сегмент от потребители, които ще искат д а останат на безплатния софтуер и това е чудесно. Смятаме, че това, което правим е отчасти филантропично и помагаме на хората да разберат по-добре своите финансови животи”, коментира Шах.

Leave a Reply

Your email address will not be published.