post

Разрастването на финтех индустрията води със себе си и до осезаемо увеличение на популярността на финтех обученията онлайн, съобщава CNBC. Най-честите участници в тези обучения са хора от финансовата индустрия, които искат да са в крак с новите технологии и да изпреварят конкурентите си.

Според анализ на компанията за e-learning софтуер Docebo, пазарът на онлайн обучения като цяло ще достигне $240 млрд. през 2023 г. Принос за това ще има и финтех.

LinkedIn например предлага финтех обучения чрез платформата Lynda, която придоби през 2015 г. Университетът в Оксфорд също предлага онлайн финтех курс, като към средата на октомври т.г. в него е имало записани близо 1000 души от 71 държави. Три четвърти от тях и в момента работят във финансовата индустрия, като половината от тях имат над 15 години опит.

Оказва се, че много от записаните са от големи имена като Bank of America, CitiBank, Deutsche Bank, Barclays, HSBC, UBS и др. Всичко това мотивира и създаването на все повече онлайн обучения и програми, свързани с финтех индустрията. 2U придоби GetSmarter с подобна цел.

Финтех секторът тепърва ще се развива и има голям потенциал в множество сфери и посоки. Анализ на Citigroup от 2016 г. прогнозира, че заради развитието на технологиите през следващите 10 години в САЩ и Европа могат да бъдат загубени между 2 млн. и 6 млн. работни места в банковия сектор. Все повече работещи в него виждат добрите познания във финтех сферата като ключов елемент от запазването на работата си.

Leave a Reply

Your email address will not be published.