post

Ново проучване на Juniper Research прогнозира, че финтех секторът ще достигне общ пазар на стойност $411 млрд. до 2022 г., съобщава Which-50. Това ще означава близо двойно увеличение от 2018 г., за когато Juniper предвижда, че секторът ще достигне $223 млрд.

Juniper отбелязва, че финтех се променя от B2C фокус към B2B. Това означава, че повечето нови фирми и услуги вече са насочени към бизнеса, а не към крайните потребители. Промяната е очаквана, след като все повече банки откриват ползата от финтех компаниите и искат да са партньори с тях.

Според Juniper именно по-големият интерес от страна на банките ще движи финтех сектора през следващите няколко години. “Финансовите институции вече не се страхуват от финтех, а виждат ползата от тях. Традиционните финансови институции могат да използват финтех платформи, за да са по привлекателни и да увеличат досега на решенията си до възможно най-голям пазар”, коментира авторът на проучването Ник Мейнард.

Juniper предвижда още, че технологии като изкуствен интелект и блокчейн ще имат ярко бъдеще, но най-важни ще са стратегиите, които поставят мобилните технологии и услуги на първо място. Според анализаторите финтех компаниите трябва да се насочат към решаването на конкретен проблем на клиентите си, независимо колко базов е той, чрез технологии и това ще им донесе успех.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.