post

Хакери са откраднали 153 000 Ethereum монети на стойност около $32 млн., съобщава CryptoCoinsNews. Това е станало възможно след като са използвали пропуск в сигурността на компанията за смарт контракти Parity Technologies.

Самата тя съобщи, че е открила пропуска в софтуера си за multi-signature виртуален портефйл версия 1.5 или по-нова. Проблемът засяга само този вид портфейл, докато стандартният е защитен. Компанията препоръчва на клиентите си да преместят виртуалните си валути на сигурен адрес докато проблемът бъде решен.

Хакерите действат бързо, като вече имат над 153 000 монети в своя Parity портфейл, съобщава Etherscan.io. Компанията Swarm City е сред най-големите жертви, която е загубила над 44 000 Ethereum монети.

В опит да изпреварят хакерите, White Hat Group е започнала да изтегля парите от уязвимите портфейли и да ги държи на сигурно място. Групата е успяла да спаси малко над 377 000 Ethereum монети от други портфейли. Сега ще бъдат създадени нови портфейли на засегнатите потребители със спасени активни, в които същите ще бъдат преведени.

Заради големия отзвук, анализаторите очакват сега да се появят и много phising схеми, които да се опитват да излъжат потребителите, че са засегнати от проблема. Компаниите препоръчват на хората да се запознаят добре с проблема от официалните им сайтове и да са особено внимателни към предложенията за помощ, които ще получават.

Leave a Reply

Your email address will not be published.