post

Регулаторът на ценните книжа и фючърсите (SFC) на Хонконг затяга контрола и регулацията на търгуването с ICO токени, съобщава самият той цитиран от CoinDesk. SFC вече е поискала от седем борси за търгуване на криптовалути да премахнат от платформите си определени ICO токени.

Причината е, че според регулатора, въпросните токени може да попадат в дефиницията за ценни книжа. Имената на токените не се оповестяват, но регулаторът казва, че част от тях или са базирани или свързани с Хонконг и са в световния топ 20 по обем.

Според известието на SFC това е част от по-широка стратегия на регулатора, с която иска да обърне внимание на инвеститорите за рисковете от търгуване с криптовалути. През миналата година Хонконг вече даде предупреждение за търгуването с ICO. Сега за пръв път регулаторът предприема и действия.

Освен това SFC допълва, че може да има и още мерки, в зависимост от развоя на проверките. Регулаторът съобщава, че засегнатите борси са информирани и някои от тях вече са отговорили, че не предлагат въпросните токени или незабавно са ги свалили заедно със свързаните с тях криптовалути.

SFC се е свързала и със седем организатори на ICO, които не споменава, но ги е уведомила за потенциалното попадане на токените им в дефиницията за ценни книжа. Регулаторът казва, че ще продължи да налага правилата където е необходимо, но най-вече призовава инвеститорите и професионалистите да внимават и да правят по-задълбочени проверки на ICO офертите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.