post

Биткойн се задържа на ниво от над 16 000 долара, след като малко по-рано достигна цена от над 19 000 долара. Това разбира се привлече интереса на обикновените хора. Ако обаче нямате пари за губене, по-добре е да не се занимавате, твърдят анализатори, след като дори големите риби в бранша изгубиха много средства в кибер касите и портфейлите с биткойни.

Изглежда обаче не всички се вслушват в този съвет, а някои начинаещи инвеститори стигнаха до там, че ипотекираха домовете си, за да закупят примамливата валута, докато други използваха за целта кредитните си карти или акциите си, обяви Джоузеф Борг. Като председател на Асоциацията на северноамериканските администратори на ценни книжа, той знае доста за тези ходове и изрази пред CNBC мнението си, че биткойн се превръща в мания, а валутата все още не е регулирана:

„Ние гледаме от страната на паричните потоци, но това не покрива цялото пространство“ обясни Борг, заключвайки, че технологията, която стои в основата на биткойн е тук, за да остане, заедно с криптовалутата в една или друга форма, но дали това ще се случи, след всички спекулативни интереси, все още не е ясно.

Leave a Reply

Your email address will not be published.