post

Японското приложение за бързи съобщения Line е поредната публична компания, която смята да се обърне към блокчейн и криптовалутите, според доклад на Bloomberg.

За разлика от някои по-безизвестни такива, като забравена китайска социална мрежа и компания за лед, Line има своите заслуги да приеме това. Компанията вече предлага мобилна платежна услуга – Line Pay и една от основните й функции е виртуална валута, която се използва в социалните игри и за закупуване на съдържание в платформата.

Bloomberg съобщева, че Line е в преговори с редица потенциални партньори, сред които и Bitbit Exchange Upbit, за възможните връзки с Line Pay и други продукти, а целта й е да ги направи още по-значими за потребителите си. Липсата на ангажираност към сигурността обаче е проблем, който се появи от както Line стана публична компания, чрез двойната си регистрация в Япония и САЩ, след като събра 1.1 милиарда долара през 2016 година. Тогава компанията поиска 218 милиона евро, но малко преди листването тази сума спадна на 203 милиона, а до октомври 2017 тя загуби потребители на четири основни пазара – Япония, Тайланд, Тайван и Индонезия, които на практика съставляваха две трети от потребителите й като цяло. След новината за въвеждане на криптовалута, акциите на Line се покачиха с 10%, но в крайна сметка остава да се види как именно ще бъде използвана блокчейн технологията.

Leave a Reply

Your email address will not be published.